Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

Γαριδομακαρονάδα με Λιγκουίνι



Γαριδομακαρονάδα με λιγκουίνι.

Υλικά:

5 γαρίδες καθαρισμένες (με το κεφάλι και την ουρά)
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Λάδι& Πέτρα. 
5 τοματίνια κομμένα στη μέση 
1 σφηνάκι ούζο
1 σφηνάκι κονιάκ μισό φινόκιο καθαρισμένο
1 κουτί σάλτσα τομάτας
1/2 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο 
1/2 ματσο άνηθο
1 kg λιγκουίνι
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:
Ξεπλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας το αντεράκι τους στη ράχη. 
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το φινόκιο. Σωτάρουμε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Λάδι & Πέτρα. Μόλις ροδίσουν προαθέτουμε τις γαρίδες και σβήνουμε με ούζο και κονιάκ. Μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε τα τοματίνια και έπειτα τη σάλτσα τομάτας. Βράζουμε για 25 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα! Παράλληλα βράζουμε σε μια κατσαρόλα τα λιγκουίνι για 7 λεπτά και κρατάμε λίγο νερό από το λιγκουίνι. Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα μας ρίχνουμε λίγο νερό από τα λιγκουίνι και προσθέτουμε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα. Συμπληρώνουμε αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη και καλή Ανάσταση!

Ευχαριστούμε το chef Φώτη Καρσιώτη
για την πεντανοστιμη συνταγή που μοιράστηκε μαζί μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου