Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Biscuiti crocanti de post pe baza de ulei de masline!

Ingrediente:
1 cana ulei de masline  extra virgin Ladi & Petra
Aprox 1 kg de faina pentru toate folosintele( depinde de aluat )
1 cana de zahar
2/3 suc de portocale
1/3 tuica greceasca sau vodka sau lichior(daca nu dispuneti de nici unul din ingrediente e suficient doar sucul de portocale)
1 ling mica scortisoara
1/2 garoafe 
2 ling mici soda alimentara
coaja de la jumatate de lamaie
suc de la o lamaie
susan pentru decorare
             Mod de preparare:
-un vas mare adaugam uleiul de masline Ladi &Petra ,zaharul ,alcoolul  si condimetele .Le amestacam putin pina devine o masa groasa.Adaugam coaja de lamaie.In sucul de portocale si lamaie dizolvam soda alimentara si o adaugam la masa din vas.Amestecam foarte bine totul pina se topeste zaharul .La sfirsit adaugam putin cite putin faina pina obtinem un aluat moale ,daca e necesar adugam putina faina !Lasam se se odihneasca timp de 15 -20 min . In timp spalam bine semintele de susan si le uscam intr-un prosop curat si care nu lasa puf , adaugam zahar si amestecam bine ! Dupa ce sa odihnit aluatul luam cam 30 gr sau de marimea unei nuci  si formam in forma de fursecuri sau bete.Le tavalim in susan pina se lipeste bine de biscuiti . Intre timp preincalzim cuptorul la 180 de grade ! In tava de la cuptor punem foaie de copt sau ungem tava cu ulei si punem biscuitii ! Coacem timp de 35 de min , avem grija sa nu le ardem sau sa le coacem prea mult, biscuitii trebuie sa fie moi, doarece cind se racesc devin mai tari si mai crocanti!
Sfaturi:
La cuptori punem doar cite o tava, nu le punem pe toate impreuna, doar una cite una

PASTE FERICIT !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου