Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Μεθυσμένο χταπόδι

 
ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ ΧΤΑΠΟΔΙ


         Υλικά:
       1 ολόκληρο χταπόδι
               2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Λάδι & Πέτρα
        2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
            2 σκελίδες σκόρδου
        3-4 γαρύφαλλα
          3 δαφνόφυλλα
            ½ ποτήρι κρασί
         ½ ποτήρι ξύδι
            1 σφηνάκι ούζο
               Αλάτι
               Πιπέρι

          Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (Λάδι  & Πέτρα) και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Έπειτα προσθέτουμε το χταπόδι με τα μπαχαρικά και τα σοτάρουμε όλα μαζί μέχρι να κοκκινίσει το χταπόδι. Σβήνουμε με το κρασί , το ξύδι και το ούζο. Το αφήνουμε να βράσει για 45’ . Μόλις βράσει αφαιρούμε το χταπόδι και κόβουμε τα πλοκάμια σε μικρά κομμάτια.  Σερβίρουμεμε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο(Λάδι& Πέτρα ) και ξύδι.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!


Με την υπογραφή του chef Φώτη Καρσιώτη  


καλή σαρακοστή






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου