ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ
ΧΤΑΠΟΔΙ
Υλικά:
1 ολόκληρο χταπόδι
2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Λάδι & Πέτρα
2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου
3-4 γαρύφαλλα
3 δαφνόφυλλα
½ ποτήρι κρασί
½ ποτήρι ξύδι
1 σφηνάκι ούζο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (Λάδι & Πέτρα) και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Έπειτα προσθέτουμε το χταπόδι με τα μπαχαρικά και τα σοτάρουμε όλα μαζί μέχρι να κοκκινίσει το χταπόδι. Σβήνουμε με το κρασί , το ξύδι και το ούζο. Το αφήνουμε να βράσει για 45’ . Μόλις βράσει αφαιρούμε το χταπόδι και κόβουμε τα πλοκάμια σε μικρά κομμάτια. Σερβίρουμεμε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο(Λάδι& Πέτρα ) και ξύδι.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (Λάδι & Πέτρα) και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Έπειτα προσθέτουμε το χταπόδι με τα μπαχαρικά και τα σοτάρουμε όλα μαζί μέχρι να κοκκινίσει το χταπόδι. Σβήνουμε με το κρασί , το ξύδι και το ούζο. Το αφήνουμε να βράσει για 45’ . Μόλις βράσει αφαιρούμε το χταπόδι και κόβουμε τα πλοκάμια σε μικρά κομμάτια. Σερβίρουμεμε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο(Λάδι& Πέτρα ) και ξύδι.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ
ΟΡΕΞΗ!
Με την υπογραφή του chef Φώτη
Καρσιώτη
καλή σαρακοστή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου